Pet4u – A place for pets

A place for pets…

5 τρόποι να σταματήσεις το κουτάβι σου να μασάει Φεβρουαρίου 2, 2009

Filed under: Σκύλος — pet4u @ 5:40 μμ

Ώστε απόκτησες το κουτάβι σου πριν μια εβδομάδα και σου έχει ήδη καταστρέψει τα καινούγια σου αθλητικά παπούτσια, το τελευταίο μυθιστόρηιμα του Stephen King και έχει καταστρέψει την πόρτα του μπάνιου. Σίγουρα δεν περίμενες αυτήν την κατάσταση όταν το πρωτοείδες ε? Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή τη κατάσταση ? Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η νέα μας επιμέλεια είναι υγιής να ξεκινήσει, έτσι πηγαίνετε στον κτηνίατρο αν δεν έχετε πάει πρόσφατα. Υπάρχει μια ιατρική κατάσταση όπου μπορεί να προκαλέσει μάσημα στα σκυλάκια περά από την κανονική τάση που έχουν για μάσημα για να εξερευνήσουν τον κόσμο τους. Αυτή η ασθένεια ονομάζεται Pica και προκαλεί το κατοικίδιο σου να τρώει μη φαγώσιμα είδη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την ναυτία. Έτσι επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας και βεβαιωθείτε ότι το ζώο σας έχει ένα καθαρό πιστοποιητικό υγείας.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την κατανόηση ότι, ενώ το μάσημα είναι μια κανονική και υγιής μέρος κάθε ανάπτυξης του κουταβιού, έχει αποδεκτές και απαράδεκτες διεξόδους. Τα κουτάβια χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους για να εξερευνήσουν τον νέο κόσμο, που βρίσκεται ενώπιων τους και την αίσθηση αφής τους, την αίσθηση γεύσης καθώς παίζουν και μασούν διάφορα αντικείμενα, αλλά ακόμα χρειάζονται την προστασία μας από τους κινδύνους που προκύπτουν στις εξερευνήσεις τους. Ηλεκτρικά καλώδια, βελόνες, δηλητηριώδης φυτά και οικιακά χημικά, ακόμα και σοκολάτες, όλα δημιουργούν πολύ αληθινές απειλές στο κατοικίδιο σου.

Η συνεπής κατάρτιση με την εντολή “ΟΧΙ” μπορεί να το κάνει αυτό. Το όχι είναι μια λέξη που ο σκύλος σας πρέπει να μάθει έγκαιρα και να ανταποκριθεί άμεσα. Το κουτάβι εκπαιδεύεται επανειλημμένα χρησιμοποιώντας την εντολή “ΟΧΙ” κάθε φορά που προκύπτει μια κατάσταση. Αν το κατοικίδιο σας πιαστεί να μασάει τα παπούτσια σας, πείτε “ΟΧΙ” με ένα καταφατικό τόνο και παίρνοντας το αντικείμενο από το ζώο. Απομακρύνετε το αντικείμενο γρήγορα ή υπερασπιστείτε το “OXI” με ένα σπρέι από ένα μπουκάλι νερό, ένα δυνατό χειροκρότημα των χεριών ή ένα ελαφρύ αλλά πειστικό χτύπημα στη μύτη. Αυτή η μικρή ποικιλία συνήθως είναι αρκετή για να κάνει το σκύλο να χάσει το ενδιαφέρον του σε οτιδήποτε μπορεί να ήταν για μάσημα. Επίσης, μη κυνηγήσετε ένα ζώο που μασάει με μια ανεπιθύμητη επιλογή παιχνιδιών για μάσημα.

Θα ερμηνεύσει αυτή τη πράξη να είναι ένα παιχνίδι και θα είναι πιο χαρούμενα να παίζουν για ώρες. Η εκπαίδευση είναι ακόμα αποτελεσματική να σταματήσει την συμπεριφορά για μάσημα.

Δεν θέλετε να καταστρέψετε τελείως την παρόρμηση του σκύλου σας για μάσημα όμως όσο αυτή η συνήθεια είναι υγιής για αυτά όταν πραγματοποιείται σωστά. Αντ’ αυτού, προσφέρετε κατάλληλα αντικείμενα για ευχάριστο μάσημα , ίσως ένα παιχνίδι για σκυλιά. Παιχνίδια με σχοινιά και τραγανιστά μπισκότα σκύλων παρέχουν καλές διεξόδους για μια καταστροφική συμπεριφορά του σκύλου σας κα ακόμα τα βοηθάει να διατηρήσουν την στοματική υγιεινή του κατοικίδιου σας.

Επίσης να γνωρίζετε ότι όλα τα ζώα είναι διαφορετικά Ο σκύλος σας μπορεί να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο από ό,τι άλλο σκυλί σε μια δεδομένη κατάσταση. Κάποια σκυλιά αναπτύσσουν επιθετικές στάσεις σε μια προσπάθεια τους να μετακινήσουν ένα αντικείμενο από τη κατοχή τους. Αν ο σκύλος γίνετε επιθετικός και εδαφικός, τότε επαγγελματική βοήθεια συνιστάται ανεπιφύλακτα για να αποφευχθούν μεγαλύτερ

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s