Pet4u – A place for pets

A place for pets…

Γάτες Ιανουαρίου 26, 2009

Filed under: Γάτα — pet4u @ 6:21 μμ

Οι γάτες θεωρούνται δεδομένες, παρά το γεγονός ότι έχουν αντικαταστήσει τον πολυετή καλύτερο φίλο του ανθρώπου στο πιο δημοφιλές κατοικίδιο ζώο του έθνους. Συμφωνά με την έρευνα Αμερικανών Κατασκευαστών Προϊόντων για Κατοικίδια Ζώα του 2004-2005, υπάρχουν 66 εκατομμύρια κατοικίδιες γάτες στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 54,6 εκατομμύρια σκυλιά.

Οι γάτες δεν χρειάζονται καθημερινές βόλτες και είναι πιο πολύ αυτοδύναμες από τους σκυλούς ομόλογους τους, που μπορεί να είναι μέρος της εξήγησης για την απότομη αύξηση της δημοτικότητας τους.

Μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι γάτες γενικά δεν αναμένουν την παρουσία των ιδιοκτήτων τους τόσο πολύ όσο τα τυπικά σκυλιά, που περιμένουν στη πόρτα μαραζώνοντας για την επιστροφή τους,’ λέει ο Dr. Nicholas Dodman, κτηνίατρος σύμβουλος συμπεριφοράς στο Σχολειό Κτηνιατρικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Tufts στη Μασαχουσέτη, ‘Οι γάτες συνεχίζουν να διασκεδάζουν κατά την απουσία των ιδιοκτήτων, και για αυτό απαιτούν μια διέξοδο.’

Τα γατάκια χωρίς μια αποδεκτή διέξοδο θα δημιουργήσουν τη δική τους – για παράδειγμα, να κομματιάζουν τις κουρτίνες ή να τρέχουν στα σκουπίδια – διασκέδαση σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει σε ‘γατο’στροφη. Δημιουργώντας μια εικονική παιδική χαρά μες στο σπίτι, μπορεί να δώσει άφθονη αναψυχή ενώ είστε μακριά, ακόμη και όταν είστε στο σπίτι.

Η Jacque Schultz, σύμβουλος συμπεριφοράς και διευθυντής μιας εταιρίας υπηρεσιών στο ASPCA της Νέας Υόρκης, τονίζει ότι μια γάτα μπορεί να έχει 50 ποντίκια-παιχνίδια και να εξακολουθεί να βαριέται. ‘Τα ίδια παιχνίδια αν αφεθούν όλη την ώρα έξω θα παλιώσουν’, αυτή λέει. ‘Αντίθετα, εναλλάξτε τρία με τέσσερα παιχνίδια σε εβδομαδιαία βάση.’

‘Νεκρό Θήραμα.’ Έτσι η σύμβουλος συμπεριφοράς αιλουροειδών Pam Bennett από το Nashville, Tennessee, αναφέρετε σε ένα άψυχο ποντίκι-παιχνίδι. Τουλάχιστον μερικά από τα παιχνίδια της γάτας πρέπει να είναι κινητά ή να έχουν κινούμενα μέρη για να προσελκύσουν τη φυσική περιέργεια της γάτας σας ή την επιθετική οδήγηση. Και αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται απαραίτητα μια μεγάλη οικονομική επένδυση. Η κα Χαρούλα λέει ότι κάθε φορά που λαμβάνει ένα πακέτο στο ταχυδρομείο ή αγοράζει ένα προϊόν σε ένα κουτί, αυτή τοποθετεί το κουτί ψηλά με μπαλάκια του πινγκ πονγκ ή άλλα παιχνίδια για γάτες μέσα για τις γάτες της. Χαρτοσακούλες (παρακαλώ, όχι πλαστικές σακούλες) είναι επίσης διασκεδαστικές για εξερεύνηση. Όταν ένα υφασμάτινο κουτί αδειάζει, η Jonson τοποθετεί ένα ζευγάρι καρύδια ή μπαλάκια του πινγκ πονγκ μέσα.

Παιχνίδια για γάτες τύπου χορευτικά (ψάρεμα με μικρά πουλιά ή φτερά στο τέλος) μπορούν να διατηρούνται σε ασφαλή μέρη, όπως ανάμεσα σε βιβλία στη βιβλιοθήκη ή ανάμεσα στα μαξιλάρια στον καναπέ, και η γάτα σας ίσως περναει τη μισή μέρα της ψάχνοντας τα. (Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν αιωρούμενα σχοινιά που ίσως καταπωθουν.)

Στην Κατερίνα αρέσουν τα δυναμικά αιλουροειδή τούρμπο παιχνίδια. Η γάτα παταει σε ένα ποντικάκι, που μετά αυτό γυρίζει γύρω γύρω σε μια τροχιά. Άλλοι ιδιοκτήτες γατών προτείνουν επίσης πλαστικές σήραγγες για γάτες, που είναι επίσης διαθέσιμα σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, δίνοντας στη γάτα το δικό της χώρο για παιχνίδι.

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s